Veilig genieten van de zon

Alles wat u moet weten over zonbescherming


De Zomer is hier 😍. Hét moment om uw zonnebril op te zetten en even de deur uit te gaan om lekker te ontspannen in de zon.

Gebruikt u ook een zonnefactor? Naast het vervelende gevoel van een verbrande huid, brengt zonbeschadiging ook andere nare dingen met zich mee. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van hyperpigmentatie, littekens, huidverslapping, een extreem droge huid en zelfs huidkanker. Om al deze problemen op korte en lange termijn te voorkomen, leggen wij u graag uit wat een Sun Protection Factor, of SPF, inhoudt.

 

Een SPF beschermt uw huid tegen schadelijke UV-straling van de zon.

UV-straling kunnen we onderverdelen in:

  • UV-A (aging), deze straling zorgt voor beschadigingen in het huidweefsel en is voornamelijk de oorzaak van rimpels;

  • UV-B (burning), de grote veroorzaker van zonverbranding;

  • UV-C, deze straling bereikt de aarde niet, maar wordt weg gefilterd door de ozonlaag om de aarde.

De SPF wordt onderverdeeld in diverse factors. Er bestaan zonnebrandcrèmes met een SPF van bijvoorbeeld 10, 15, 30 en 50. Het belangrijkste is dat de factor uw huid beschermt tegen UV-A en UV-B straling. Bij het bepalen van de hoogte van de factor dient u te kijken naar uw huidtype én de tijd die u buiten in de zon spendeert. De hoogte van de SPF houdt namelijk in hoe lang deze uw huid bescherming biedt tegen schadelijke UV-A en UV-B stralen.

Naast de SPF kunt u een zonneproduct onderverdelen in een fysische filter of een chemische filter die aan het zonnebrandproduct is toegevoegd.

  • Een fysische filter is vaak wit van kleur, het ligt op de huid, weerkaatst de UV-straling en warmt niet op in de huid. Daarom is deze filter ideaal voor een gevoelige huid of voor diegene die snel last heeft van zonneallergie.
  • Een chemische filter is meestal transparant. De uv-straling wordt geabsorbeerd en deze wordt pas actief zodra de UV-straling de moleculen van het filter bereikt. De moleculen barsten dan open en de warmte wordt door de huid naar buiten geduwd. Hierdoor worden de schadelijke stralingen onschadelijk gemaakt en bereiken deze de huid niet.

 

Let u ook op de herkomst van uw product?

Het verschil tussen een A- en B-merk zit namelijk niet alleen in de prijs, maar vooral ook in gebruik én kwaliteit. Hannah biedt meer dan alleen een SPF. De samenstelling van de soort SPF en de zogenoemde hulpstoffen in de zonnebrandcrème dragen bij aan de bescherming van uw huid. U wilt natuurlijk geen schadelijke stoffen gebruiken of huidirritatie of zelfs een allergie opwekken terwijl u als doel heeft uw huid te beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Daarbij zijn de SPF-factors van zulke hoge kwaliteit dat deze ook meteen ingezet kunnen worden als volwaardige dag verzorging. Zo bent u elke dag beschermd tegen schadelijke UV-stralen en wordt uw huid tegelijkertijd direct gevoed, hersteld, gelift of juist gematteerd. Zo haalt u meer resultaat uit één product.

 

Diverse fabels die we even rechtzetten:

 

"Ik word niet bruin met een zonnebrandcrème."
Zeker wel! Het voordeel van een zonnecrème gebruiken is zelfs dat u mooi en egaal bruin wordt en uw huid geen schade oploopt.
 

"Ik heb geen zonnebrand nodig, want ik verbrand toch nooit."
Ook dit is een fabel. Zonder bescherming verbrandt iedereen.
 

"Door zonnebrandcrème neemt mijn huid geen vitamine D op en dat heb ik juist nodig."
Uw huid maakt gebruik van het daglicht om vitamine D aan te maken. De zonnestraling wordt nooit volledig geblokkeerd wanneer u zonnebrandcrème gebruikt.

 

Onze Tips:

  • Gebruik uw zonnefactor het gehele jaar door. Ook in het daglicht van een bewolkte winterse dag zit UV-A straling die uw huid kan beschadigen.
  • Vergeet nooit uw oren in te smeren. Bij het insmeren van uw gezicht worden de oren vaak vergeten, terwijl ook deze ook kunnen verbanden.

 

Bekijk de zonverzorging van hannah hier

 

Terug naar het overzicht